Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ο βασιλικός πολτός είναι μια κρεμώδης ουσία που εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες τον νεαρών εργατριών. Με βασιλικό πολτό θα τραφούν όλες οι προνύμφες μόλις «σκάσουν» τα αβγά τις 3 πρώτες μέρες της ζωής τους. Οι προνύμφες που προορίζονται να γίνουν βασίλισσες θα τραφούν με βασιλικό πολτό και τις επόμενες 3 μέρες, ενώ αποκλειστικά με βασιλικό πολτό τρέφεται η βασίλισσα.
Είναι δηλαδή ο καθοριστικός παράγοντας που μετατρέπει την προνύμφη μέλισσα από εργάτρια σε βασίλισσα. Ο βασιλικός πολτός είναι πλούσια πηγή βιταμινών, ανόργανων ουσιών και αμινοξέων.
Ο φρέσκος πολτός έχει λαμπερό, υπόλευκο χρώμα, που όταν έρθει σε επαφή με τον αέρα και το φως αλλάζει σε αχνοκίτρινο έως σκούρο γκρι. Η μεταβολή αυτή οφείλεται σε ένζυμα, τα οποία οξειδώνουν κάποιες ουσίες του βασιλικού πολτού και σταδιακά τον καταστρέφουν. Εχει υφή παχύρρευστη και ζελατινώδη, το άρωμά του είναι ελαφρώς δριμύ και η γεύση του όξινη, λόγω του πολύ χαμηλούph που έχει.
Για καλή υγεία
Ο βασιλικός πολτός είναι πολύτιμος σύμμαχος για την καλή υγεία. Βοηθά στην αντιμετώπιση των ρευματικών αρθρίτιδων, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, έχει αντισηπτικές και μικροβιοκτόνους ιδιότητες. Περιέχει γενετήσιες ορμόνες που βοηθούν τους άνδρες να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή και να αυξήσουν τη μυϊκή τους δύναμη. Στις γυναίκες συμβάλλει σημαντικά στην καλή λειτουργία του οργανισμού και δίνει λάμψη στο δέρμα. Τέλος ρυθμίζει τη λειτουργία όλων των αδένων και αυξάνει τη φυσική αντίσταση στις αρρώστιες. Ενεργεί σαν φυσικός ρυθμιστικός παράγοντας, εξισορροπώντας τις λειτουργίες του οργανισμού και την οξυγόνωση των κυττάρων.


Είναι εξαιρετικά ευαίσθητος και γι' αυτό διατηρείται σε χαμηλή θερμοκρασία (κατάψυξη), για να μη χάσει τις φυσικές του ιδιότητες.


Η τιμή του είναι στα 25 ευρώ το μπουκαλάκι το οποίο ειναι 10 γραμμαρια.
100%  φυσικό προιόν
Παραγωγός : Δρόσος Θεόδωρος
ΤΗΛ. : 6947838973

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου