Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

      Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να επιλέξετε ελληνικό μέλι.
  • Το ελληνικό μέλι φημίζεται για την άριστη ποιότητα του και την εξαιρετική γεύση του. Αυτό οφείλεται στις κλιματολογικές συνθήκες, στην ποικιλομορφία της ελληνικής χλωρίδας και στον τρόπο με τον οποίο εξασκείται η μελισσοκομία στη χώρα μας.
  • Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα απαντώνται περισσότερα από 7.500 είδη φυτών, κωνοφόρων, ανθέων και αρωματικών φυτών, από τα οποία τα 850 ευδοκιμούν μόνο στη χώρα μας. Σαν αποτέλεσμα, το μέλι που προκύπτει έχει ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που έχουν αποδειχτεί και επιστημονικά.
  • Το ξηροθερμικό κλίμα που επικρατεί κάνει το νέκταρ των φυτών πιο πλούσιο με αποτέλεσμα το ελληνικό μέλι να έχει χαμηλά ποσοστά υγρασίας, σε αντίθεση με τα μέλια εισαγωγής, και συνεπώς πιο πλούσια γεύση.
  • H  Ελλάδα είναι μια χώρα με μακροχρόνια παράδοση στο χώρο της μελισσοκομίας. Ακόμα και στις μέρες μας χρησιμοποιούνται παραδοσιακές μέθοδοι συλλογής του μελιού. Η ορθή μελισσοκομική πρακτική που ακολουθείται σε συνδυασμό με την όσο πιο προσεκτική θερμική επεξεργασία του, συμβάλλουν στο να διατηρηθεί η υψηλή ποιότητα του στο ακέραιο.
  • Όταν αγοράζεται μέλι  είστε σίγουροι ότι έχει επιλεγεί με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να είναι το καλύτερο που προσφέρει η ελληνική φύση. Επιλέγουμε μελισσοκόμους που να ακολουθούν τους κανόνες της ορθής μελισσοκομικής πρακτικής  και να μην επεμβαίνουμ με άκαιρους ψεκασμούς και τροφοδοσίες στα μελίσσια τους  έτσι ώστε η πρώτη μας ύλη να είναι όσο το δυνατόν πιο αγνή και ανεπηρέαστη.Επιπρόσθετα, η επεξεργασία και η εμφιάλωση του έχουν γίνει με σεβασμό και φροντίδα, προκειμένου να διατηρηθούν αναλλοίωτα τα πολύτιμα θρεπτικά χαρακτηριστικά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου